top of page
EXTERIOR CARPENTRY
INTERIOR CARPENTRY
CURTAIN WALLS
FACADES
FIRE PROTECTION SYSTEMS
SPECIAL CONSTRUCTION
ACCESSORIES

Accesorii pentru tâmplărie din aluminiu

RULOURI, PARASOLARE, JALUZELE

   Rulourile exterioare satisfac toate exigențele legate de confortul locuinței. Oferă protecție împotriva razelor solare și luminii puternice, a privirilor nedorite și a musafirilor nepoftiţi.

    În zilele friguroase de iarnă caldura rămâne la interior ceea ce oferă confort și siguranță. Pentru a vă proteja de insecte supărătoare, puteți opta pentru plasele de protecție împotriva insectelor. Acestea pot fi integrate în rulouri sau introduse ulterior.

  Beneficii:

 • Răcoarea “naturală” - împiedică încălzirea excesivă a locuinței în zilele toride de vară; 

 • Economie de energie termică - consumul scade cu 10% pe timpul iernii;  

 • Flexibilitate în dozarea luminii naturale - permite un somn odihnitor pe timpul zilei;

 • Siguranță și protecție împotriva oaspeților nepoftiți;

 • Intimitate - protejează de privirile indiscrete, mai ales când ferestrele sunt orientate către stradă sau spre o locuință vecină;

 • Izolare fonică superioară;

 • Acționare manuală sau prin intermediul unei telecomenzi;

 • Varietate coloristică  largă pentru armonizarea cu fațada imobilului;

 • Permit integrarea unei plase împotriva insectelor.

PLASE CONTRA INSECTELOR

Plase cu balamale

 

    Acest tip de plase sunt confecționate din fibră de carbon de culoare gri. Țesătura este foarte fină, neafectând în niciun fel vizibilitatea exterioară. Permit deschiderea şi închiderea și se pot scoate extrem de uşor pentru a fi protejate de temperaturile scăzute din timpul iernii. Stabilitatea este dată de rama din aluminiu, aceasta fiind îmbinată cu colţare din PVC. Plasa este din fibră de sticlă rezistentă la razele soarelui şi la acţiunea factorilor climatici externi. Ochiurile au 3 puncte de prindere, acestea fiind asigurate prin magneţi și/sau blocatori, în funcție de dorinţele clientului. De asemenea, sunt prevăzute cu bară de rigidizare. Dimensiunile recomandate pentru pentru plasele cu balamale de insecte sunt între 1200 şi 2400 mm înălțime.

Plase tip rulou

 

      Plasele împotriva insectelor tip rulou cu acționare pe verticală sunt alegerea excelentă pentru posibilitatea strângerii acestora pe timpul iernii sau ori de câte ori este necesar.

Sunt confecționate din casetă cu ghidaje din aluminiu și plasă din fibră de carbon gri. Fixarea se face cu opritori reglabili pe înălțime iar ghidajele sunt prevăzute cu perii împotriva ieșirii accidentale a plasei. 

  Acţionarea este facilitată de arcuri, deschiderea și închiderea se face astfel foarte uşor, prin manevrarea șnurului de acționare. Pentru închidere, plasa este prevăzută la partea inferioară a ghidajelor cu o pereche de opritori în care se fixează lamela de închidere. 

Plase pe ramă fixă

 

  Plasele fixe sunt confecționate din profile de aluminiu extrudat, vopsit electrostatic (17 mm x 25 mm)

   Plasa este din fibră de carbon de culoare gri având o țesătură fină, astfel încât să nu afecteze vizibilitatea exterioară. 

   Plasele fixe pot avea dimensiuni maxime între 1200 - 2400 mm lățime.

Plase tip plisse

 

   Plasa tip plisse culisează pe un sistem de role, construcția sa specială, garantând o închidere ermetică. Are o fiabilitate ridicată, imprimând o eleganță aparte locuinței dumneavoastre. Ideală pentru ușa de balcon sau mansardă.

    Plasele tip plisse pot avea dimensiuni maxime de 3000 mm lățime și 2350 mm înălțime. Acționarea plasei tip plisse în dublu canat este simplă, aceasta făcându-se prin tragere orizontală, astfel deschiderea respectiv închiderea plasei se realizează extrem de ușor. Plasa tip plisse într-un canat poate avea puncte intermediare de oprire.

GLAFURI INTERIOARE ȘI EXTERIOARE

  Rolul glafului exterior este deosebit de important la eficienţa întregului ansamblu al ferestrei termoizolante. 

   Protejează peretele de faţadă al construcţiei în zona ferestrei împotriva îngheţului, a pătrunderii apei şi murdăriei.

   Cele mai multe sisteme de glafuri exterioare profesionale sunt confecţionate din aluminiu, completând în mod eficient tâmplăria termoizolantă modernă, atât prin rezistenţă cât şi prin design.

   Elementele de închidere laterală (capace din plastic dur, rezistent la raze UV) împiedică deteriorarea tencuielii zidăriei la extremităţile glafurilor de fereastră.
    Glafurile exterioare se montează sub toc, pe un profil de înălţare – în cazul în care tâmplăria se montează concomitent cu glafurile, sau direct pe profilul de toc – dacă tâmplăria a fost montată anterior.

Este recomandat:

 • glafurile să se monteze în același timp cu tâmplăria;

 • glaful exterior trebuie să aibă o pantă de ~ 5% și trebuie să fie mai jos decât glaful interior, eventualele infiltrații de apă fiind astfel dirijate către exterior;

 • ca sub pervazul interior și pervazul exterior să se monteze o folie de hidroizolaţie. 

bottom of page