top of page

Tâmplărie aluminiu rezistentă la foc

FR90_www.png

    FR 90 - este un sistem de protecție împotriva incendiilor cu punte de rupere termică, destinat realizării sistemelor rezistente la foc atât la exterior cât și la interior, având caracteristici de incendiu în clasele EI30, EI60 și EI90.

 Sistemul de profile este proiectat simetric, cu un grad de optimizare ridicat având un singur tip de profil pentru rama fixă și traverse respectiv pentru canatul ușii.

     Protectia la incendiu a profilelor este asigurată de elementul de umplere din gips plasat între plăcile de separare termică pentru clasa EI30 respectiv în toate camerele profilului pentru clasa EI60.

     Sistemele rezistente la foc realizate cu profile seria FR 90 pot fi echipate cu geam termoizolant, pachet dublu sau triplu, de la 20mm până la 68mm grosime,  panouri din tablă umplute cu vată minerală (Up = 0,57 W/m2K) sau panouri umplute cu gips carton cu grosimea de până la 60mm.

Caracteristicile sistemului:

  • adâncimea profilelor 90mm

  • izolație fonică: 39 - 47dB

  • izolare temică de până la Uf = 2,145 W/mpK

  • permeabilitate la aer: clasa C4; EN 12207

  • rezistența la vânt: clasa C1 (400Pa); EN12210 

  • permeabilitate la apă: clasa A4 (150Pa); EN 12208

 

Dimensiune maximă pentru panouri fixe cu sticlă : 6000 x 3000 mm

Dimensiune maximă pentru ușa cu singur canat:  1650 x 2870 mm

Dimensiune maximă pentru ușa în două canate: 3170 x 2870 mm

FR 90
FR 65

    FR 65 - este un sistem de protecție împotriva incendiilor fără punte de rupere termică, destinat realizării sistemelor rezistente la foc la interior, având caracteristici de incendiu în clasele EI30 EI60 pentru panouri fixe și EI30 pentru usi.

 Sistemul de profile este proiectat simetric, cu un grad de optimizare ridicat având un singur tip de profil pentru rama fixă și traverse respectiv pentru canatul ușii.

     Protectia la incendiu a profilelor este asigurată de elementul de umplere din gips plasat între plăcile de separare termică .

     Sistemele rezistente la foc realizate cu profile seria FR65 pot fi echipate cu sticlă de la 17mm până la 25mm grosime,  panouri din tablă umplute cu vată minerală (Up = 0,57 W/m2K) sau panouri umplute cu gips carton.

Caracteristicile sistemului:

  • adâncimea profilelor 65mm

 

Dimensiune maximă pentru panouri fixe: 4930 x 3104 mm

Dimensiune maximă pentru uși:  1400 x 2500 mm

FR65.jpg
MC FIREpng.png

      MC - FIRE este un sistem de pereți cortină utilizat pentru a proiecta și construi pereți de sticlă cu rezistență la foc, certificate la clasa de rezistență la foc El30 și EI60.

 

     Sistemul se bazează pe o structură portantă alcătuită din profile din aluminiu cu o lățime de 55 mm. Pentru a obține rezistența la foc, profilele sunt prevăzute cu inserții speciale de ignifugare.

    Aspectul fațadei cu rezistență la incendiu este identic cu aspectul unei fațadei standard. Protecția eficientă împotriva incendiilor a sistemelor oferite de Aliplast nu este compromisă de aspect. Soluțiile oferite de Aliplast conferă o siguranță maximă și libertate a designului arhitectural în același timp.

Gama largă de capace decorative asigură  un design modern și individual al fațadei.

 Culori disponibile: Culori RAL (Qualicoat 1518), Aliplast Wood Color Effect (Qualideco PL-0001), finisaj anodic și bicolor.

MC FIRE

     Sistemul FR - BR este soluția oferită de ALIPLAST pentru pereții despărțitori ce dă libertate de proiectare a suprafețelor interioare foarte mari.       

      Reprezintă o ultima abordare a compartimentărilor interioare rezistente la incendiu deoarece nu sunt necesare profile verticale. Este posibil să se construiască o barieră de protecție împotriva incendiilor în întregime transparentă până la 4200 mm în înălțime și pe lungime nelimitată.

Elementul de îmbinare din sticlă este realizat din pastă de siliciu cu lățimea de 2 mm. Chitul poate fi negru sau gri iar îmbinarea poate fi mascată cu elemente decorative.

     O caracteristică esențială a sistemului este posibilitatea finisării pereților pe perimetru cu orice material utilizat în construcții, cum ar fi lemnul, aluminiu, oțel inoxidabil și rigipsul.

    Aceasta este singura soluție disponibilă pe piață potrivită pentru a construi compartimentări interioare transparente cu rezistență la foc în orice culoare RAL, fără a fi nevoie de un alt geam din sticlă, ceea ce reduce considerabil costurile de construcție.

      Toate barierele de incendiu din sticlă sunt disponibile în clasele de incendiu EI 30, 60 și 90

FR - BR
TAMPLARIE  RF.jpg
bottom of page